Proposta de canvi de nom


Per sort l’evolució humana també implica una evolució en la manera d’entendre la societat i, amb aquesta, la llibertat d’escollir, estimar i crear la unitat familiar que un desitja. Per això avui hi ha tantes formes de família que segurament ni imaginem. La pluralitat de famílies, en cap cas ha esborrat la família tradicional, sinó que ens ha enriquit com a societat. 
Dins l’escola hi ha moltes realitats famíliars diferents. A fi de què totes puguin sentir-se part dels projectes, l’educació, les tradicions.... potser hem de fer una reflexió i canviar la l'ús d'alguns termes... Fa molts anys, als centres escolars, l’agrupament de famílies es denominava APA (associació de pares d’alumnes). Aquest terme només associava a la figura masculina de la família com a membre relacionat amb l’educació dels fills/es i excloïa altres figures de la criança dels fills/es. Amb el temps es va veure que aquest terme era poc inclusiu i es va proposar fer un canvi de denominació i passar-se a dir AMPA (associació de mares i pares d’alumnes) amb aquest canvi ja es va aconseguir incloure la figura femenina en l’educació dels fills/es en la participació de la criança dins l’escola. 
Durant molts anys s’ha seguit utilitzant aquest terme, però actualment hi veiem limitacions, ja que el concepte de família va canviant i actualment trobem molts tipus de famílies que ben segur que no se sentiran identificades amb aquesta terminologia . És per això que neix un nou terme, AFA (associació de famílies d’alumnes) que uneix a l’escola totes les diverses tipologies de famílies que conviuen dia a dia amb nosaltres, fent que hi hagi una igualtat d’oportunitats i evitant que la diversitat creï exclusió en determinades famílies.