Despesa i estalvi

La gestió dels diners sempre es pot fer de moltes maneres. L'economia passa, entre altres coses, per prioritzar. I en el cas dels comptes de l'AMPA, són els membres de la Junta (aquest curs passat, un grup de 13 persones) que prenen decisions al respecte durant les reunions. 
Tot i que a l'Assamblea anual de socis (que, com és costum, serà al setembre) us ho podrem explicar amb més detall, us fem aquí cinc cèntims dels comptes d'aquest curs. Sapigueu que partíem d'un estalvi d'uns 4.000 € que s'havia anat fent al llarg dels darrers cursos perquè les corresponents juntes havien considerat que calia guardar diners per invertir en l'escola nova quan s'hagi construït. Els ingressos d'aquest curs han estat 3.300 € de quotes (l'aportació de cada família) i 1.500 € de subvenció de l'Ajuntament.
Pel que fa a les despeses realitzades durant aquest curs, han estat les habituals i alguna més. Així, com se sol fer curs rera curs, s'han pagat: les agendes, algunes coses de les festes (begudes per la Castanyada, torrons i llaminadures per Nadal, gelats a final de curs, etc), els jocs que caga el Tió per a les aules, els autocars per anar al teatre, els premis dels Jocs Florals i les samarretes de record per als alumnes de 6è a final de curs. 
En canvi, enlloc de gastar 500 € en una festa de l'escuma, enguany ens vam estimar més invertir aquests diners en lots de llibres per a les aules com a premis dels Jocs Florals de Sant Jordi, atès que els treballs eren en grup i, per tant, aquests llibres es quedarien a les classes. També vam decidir fer una compra d'equipament informàtic -ordinadors per a Primària i tauletes per a Infantil. Finalment, enguany hem apostat també per organitzar una xerrada trimestral per a pares i mestres, que en realitat han tingut un cost mínim gràcies a col·laboracions altruïstes.
Aquí teniu un breu resum d'aquestes despeses:
      • equipament informàtic:  2.992 € 
      • llibres per a les classes:  644 €
      • regals Tió per a les aules:  450 €
      • festes diverses:   415 €
      • autocars per anar al teatre:  408 €
      • agendes escolars:  306 €
      • activitat de ioga:  300 €
      • xerrades (incl. servei cangur):  230 €
      • samarretes alumnes de 6è:  187 €
Pel que fa a roba esportiva i a activitats extraescolars, l'AMPA té feina a gestionar-ho però no hi gasta diners.
De cara al curs vinent, hi ha la proposta d'una festa familiar durant el primer trimestre; també de pagar una de les excursions del curs, ja que vàrem demanar a l'equip de mestres que en facin més.